Een voedzaam dieet tijdens het reizen

Vasthouden aan een voedzaam dieet tijdens het reizen kan een van de moeilijkere dingen zijn om te doen. Als je echter leert slimme keuzes te maken, is een gezond dieet echt niet zo moeilijk. Het is waarschijnlijk niet de beste tijd om met een gezond dieet te beginnen, maar als u momenteel al gezonde keuzes maakt in uw voedsel, is het niet zo moeilijk als het lijkt om uw dieet enigszins aan te passen aan uw reis.

Als u met het vliegtuig reist, moet uw dieet mogelijk vliegtuigvoedsel bevatten, dat vaak een slechte voedingswaarde kan hebben, afhankelijk van de selectie. Vraag bij het boeken van uw vlucht naar uw voedselopties, vraag of een vegetarisch gerecht beschikbaar is? Vegetarische gerechten zijn in dit geval soms meer voedzaam, maar het hangt er echt van af wat ze serveren. Als je kunt, eet dan een grotere maaltijd voor je vlucht, zodat je niet de hele maaltijd hoeft te eten die wordt geserveerd, om je vol te voelen.

Als je autorijdt of een bus neemt, kom je misschien in de verleiding om te stoppen bij fastfoodrestaurants en de maaltijden te eten die daar te vinden zijn. Vermijd dit waar mogelijk! Als je op vakantie bent, wil je misschien een klein beetje uitgeven, maar meer dan eens per week fastfood eten kan echt slecht zijn voor je gezondheid. Als het moet, kies dan de gezondste opties die beschikbaar zijn, zoals kipfilets en light frisdrank.

Houd er ook rekening mee dat u tijdens het reizen uw eigen maaltijden kunt nemen. Een brood met volkorenbrood of pita-wraps, wat mager lunchvlees en magere kaas in een koelbox meenemen is een geweldige manier om vetrijke en cholesterolrijke junkfoodmaaltijden te vermijden. Dit zijn veel betere keuzes en u bespaart ook veel geld. Vooraf bellen om te vragen of er een koelkast in uw hotelkamer zal staan.

Maak tot slot slimme keuzes als je uit eten gaat. Als je voor salades of pasta kiest, neem dan de dressing erbij en vraag naar koolhydraatarme opties. Sterker nog, veel plaatsen printen deze dieetopties rechtstreeks in het menu voor de gezondheidsbewuste mensen. Beheer uw porties door lunchmenu-afmetingen te bestellen of de maaltijd op te splitsen en een hondenzakje te halen, en u bent goed op weg naar gezond eten, zelfs als u niet thuis bent.

Ja, gezond eten tijdens het reizen kan een uitdaging zijn. Uw gezondheid is het echter waard. Het eten van maaltijden met veel voeding zal ook helpen bij het bestrijden van ziektes die u waarschijnlijk zult tegenkomen tijdens het reizen en u zult merken dat u alerter bent, zodat u van uw reis kunt genieten.