Lees alles over vrieskasten voor in de horeca

Wie wel eens in een professionele keuken is geweest weet dat er veel soorten keukenapparatuur bestaan. Van fornuizen tot vaatwassers en van glazen en borden tot koksmessen, er zijn heel veel spullen die een professionele keuken aan dient te schaffen. Omdat het best wel lastig kan zijn om de juiste spullen aan te schaffen nemen we je hier stap voor stap in mee. Vandaag zullen we de aanschaf van een vrieskast bespreken.

Een vrieskast in een keuken is handig om ingrediënten in op te slaan die niet te lang buiten de koeling kunnen blijven. Zaak is om een model aan te schaffen die voldoet aan de wensen. Bijvoorbeeld veel ruimte om spullen in op te slaan, een handige draaideur en een prijs die niet al te hoog uitvalt. Ook bestaan er modellen waar gastronormbakken in kwijt kunnen. 

Wat voor soorten vrieskasten bestaan er? 

Ten eerste is het goed om te weten dat er vrieskasten bestaan in het hoog en middensegment, maar ook goedkopere vrieskasten zijn verkrijgbaar. De prijs is onder andere afhankelijk van de grootte, het merk, de kwaliteit, zuinigheid en ga zo maar door. Natuurlijk wil je het liefst een vrieskast bestellen die niet al te energieverslindend is en ook nog milieuvriendelijk is. 

Ook bestaan de verschillen uit het wel of niet hebben van een glazen deur, een schuifdeur of klep. Prijzen variëren tussen enkele honderden euro's tot een paar duizend euro per stuk. Dit komt dan door de grootte, de temperatuur die gehaald kan worden en bijvoorbeeld het merk. 

Het is goed om van tevoren na te gaan hoe de vrieskast gebruikt zal gaan worden. Is het vooral een statische kast? Of wordt de vrieskast op een avond ontzettend vaak open en dicht gedaan? Is een diepe bak praktisch? Of is het misschien handiger om een rechtop staande vrieskast te kopen die meer ruimte in de hoogte opneemt? Ga dus goed na wat voor modellen er zijn en schaf een model aan dat het beste past bij jouw wensen.

Online oriënteren en bestellen 

Persoonlijk zou ik je willen aanraden om online op zoek te gaan naar een model dat past bij jouw wensen. Vergelijk hier heel gemakkelijk de prijzen, levertijden en garantie. Neem eens een kijkje bij XXL horeca en ontdek of hier iets voor jou tussen zit!